V kúpeľoch ukončí letnú sezónu Alžbetínsky deň

30.08.2013 Bardejov

Bardejov 30. augusta (TASR) - Spomienka na pobyt cisárovnej Sisi v Bardejovských kúpeľoch ukončí v nedeľu (1.9.) tohtoročnú letnú sezónu. Súčasťou Alžbetínskeho dňa bude historický sprievod i ďalší zaujímavý kultúrny program.
"Slávnosť sa začne historickým sprievodom a následne uvítacou rečou, pokračovať bude položením kvetov k pomníku Alžbety, prednesom slávnostnej básne a koncertom Prešovského salónneho orchestra. Podujatie sa koná na počesť pobytu cisárovnej Alžbety, prezývanej Sisi, v Bardejovských kúpeľoch v roku 1895. Sprievodnou akciou bude aj výstava fotografií pri príležitosti pobytu cisárovnej a predaj spomienkových predmetov a suvenírov," informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a. s., Tamara Šatanková.
Podľa jej ďalších slov ide už o 10. ročník Alžbetínskeho dňa. Tohtoročný slávnostný sprievod cisárovnej Alžbety so svojím manželom Franzom Jozefom sa začne o 14.00 h pri hlavnom vchode liečebného domu Astória a bude pokračovať po celom areáli kúpeľov.
V nedeľu sa skončí v Bardejovských kúpeľoch aj 59. ročník Medzinárodného hudobného leta.
Tohtoročná kúpeľná sezóna sa začala v Bardejovských kúpeľoch 7. júna. Súčasťou jej otvorenia bolo po prvý raz aj posvätenie minerálnych prameňov za účasti zástupcov štyroch cirkví v okrese Bardejov - rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej.
 

Vyberte región